Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Türk Japon Vakfı Başkanı
Prof.Dr.C.Tayyar Sadıklar

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 94. Yıldönümü
Kapsamında düzenlenecek olan “Çini Sergisi” ve “Quartet Mapa Konserini” onurlandırmanızı diler.

28 Ekim Cumartesi
18:15 Sergi açılışı ve ikram
19:00 Konser Başlangıç

Katılım için bilgi: 0312 491 17 55
tjv@tjv.org.tr

MAPA QUARTET “la” Frekansı 432 Hz. çalmaktadır

2008 yılında İSİS QUARTET adıyla kurulan topluluk,bu isimle 2008-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler vermiştir.2016 yılı itibariyle QUARTET MAPA ismini alan topluluk Devlet Opera ve Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmuştur .Quartet’inrepertuarında her dönem klasik müzik bestecisinin eserleri olmasına karşın ,öncelikliamacı klasik müziğin ülke çapında yaygınlaşmasına aracı olmak , çağdaş dünya ve Türk eserlerinin ülkemizde seslendirilmesine katkıda bulunmak ,çok sesli müzik ile zengin Türk ezgilerinin bir arada kullanıldığı yenilikçi bir müzik anlayışıyla düzenlenmiş eserlerle yerelden evrensele ulaşmaktır.2016 yılı itibariyle repertuarını bu amaç çerçevesinde oluşturan topluluk, Solist keman sanatçısı olarak topluluğa katılan Hüseyin Ulutaş’ın düzenlemelerinin de yer aldığı N.Paganini’den A.E.Çiçek’e uzanan zengin bir repertuarla seyircisiyle buluşmaya başlamıştır.

QUARTET MAPA

SOLİST : HÜSEYİN ULUTAŞ (KEMAN)
KEMAN : YEŞİM GÜNER KIVILCIM
KEMAN: ŞENZELİTA AYKANAT
VİYOLA : MELDA SAK
VİYOLONSEL : ZEYNEP ULUTAŞ

PROGRAM

W.A. MOZART : CONCERTO NO 3
N.PAGANİNİ : CAPRİCE NO:24
GREENSLEEVES and WHİTSLE HORA FANTASİE

ARA

A.E.ÇİÇEK : HAYDAR HAYDAR
A.BAZZİNİ: LE RONDE des LUTİNS (The DANCE of the GOBLİNS)
N.PAGANİNİ: LE STREGHE (The WİTCHES DANCE )

DÜZENLEMELER :HÜSEYİN ULUTAŞ

HÜSEYİN ULUTAŞ

Hüseyin Ulutaş, keman çalışmalarına H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Engin Eralp ile başladı. Mezun olduğu yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na girdi. Daha sonra Prof. Eralp ile Yüksek Lisans yaptı.

Bugüne kadar Birçok resital, oda müziği solo konserler ve kendi bestelerini de içeren düet resitalleri verdi. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Paganini’nin 1. keman konçertosunu seslendirmiş ve olumlu kritikler
almıştır.

2006 yılında İtalya’nın Cenova şehrinde düzenlenen Uluslararası Paganini Keman yarışmasına girmeye hak kazanan ilk türk kemancıdır.2007 yılında Moskova’daki Paganini yarışmasına davet edilmiştir.Aynı yıl İtalya’da Brescia şehrindeki uluslararası keman yarışmasına katılmıştır.Yine 2007 de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Paganini’nin 2. keman konçertosunu büyük bir başarı ile icra etmiştir.

Kendisi ayrıca Abstract Imprestyonist Contemprory Music çalışmaları ve kayıtları yapmaktadır. Sanatçı halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesidir.

YEŞİM GÜNER

1990 yılında H.Ü. Devlet Konservatvuarı Keman Bölümü Oktay Dalaysel’in sınıfından mezun oldu ,aynı yıl Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaya başladı .1990-2000 yılları arasında Ancyra Oda Orkestrasıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserlere katıldı.1991 yılında İtalya- Riva del Garda’da Faranco Gulli’ nin yaz kurusuna katıldı. 1993-94 yılında İtalya -Milano‘da çalışmalarına devam etti Cusana Felice ile keman tekniği ve repertuarı üzerine çalıştı ve çeşitli İtalyan Oda Orkestralarıyla konserlere katıldı. 2003-05 yılları arasında Orkestra@Modern ile çeşitli konserler verdi.2008 yılında kurduğu ISIS Quartet ile çeşitli yurtiçi ve yurtdışı konserler verdi .Halen Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir

ŞENZELİTA AYKANAT

1990 yılında H.Ü. Devlet Konservatuarı Keman Bölümü Konstatin Menyhert’in sınıfından mezun oldu, aynı yıl Devlet Opera ve Balesinde çalışmaya başladı . Aynı yıl kurulan Ancyra Oda Orkestrasıyla yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserler verdi .Halen Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında 1. Keman üyesi olarak çalışmaktadır .

MELDA SAK

1976 öğrenim yılında Ankara Devlet Konservatuarı viyola bölümüne girdi Betil Başeğmezler ile çalıştı.1984-1986 yılları arasında Almanya’da eğitimine devam etti ,bu yıllarda pedagoji eğitimi de aldı.1987 yılından bugüne Devlet Opera ve Balesi orkestrasının bir üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma yılları boyunca oda orkestrası, quartet çalışmalarıyla yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserlere katılmıştır.

ZEYNEP ALNIAÇIK ULUTAŞ

1979 yılında H.Ü. Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Engin Sansa ile viyolonsel çalışmalarına başladı.1988 yılında İtalya’da Andre Navarra’nın yaz kursuna katıldı.1989 yılında Konservatuvar Orkestrası eşliğinde Elgar’ın viyolonsel konçertosunu çaldı.Aynı yıl H.Ü. Devlet Konservatuvarından mezun olarak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına girdi.1991 yılında İtalya’da Rocco Filippini’nin yaz kursuna katıldı.1992 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile ,1996 ve 2006’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile konserler verdi.Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne sanatları Fakültesinde Eldar İskenderov’la master’nı tamamladı , BASO ‘ nun solo Çellisti Hayrettin Hoca ile de 2 yıl çalışan sanatçı bugüne kadar bir çok resital,oda müziği ve radyo televizyon kayıtları yapmıştır.
Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyesidir.

İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-Bülten üyeliğine kayıt olun,
Etkinliklerden haberdar olun.

Ad:
Soyad:
E-posta:
 

Son Eklenenler