Voices of Students-2

Öğrenciler Türkiye’yi Tanıtıyor-1
“Kütahyalı Öğrenciler Türkiye’yi Tanıtıyor” 

Türk Japon Vakfı (TJV) ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi tarafından, daha önce TJV-JICA’nın düzenlediği Afet Eğitimi Davet Programlarına (*) katılmış olan okullardaki gönüllü öğretmen ve öğrencilerle birlikte başlatılan yeni proje, Covit-19 salgını sürecinde eğitimlerine TV ve internet üzerinden evde devam etmek zorunda kalan Türk ve Japon öğrencileri desteklemek amacıyla planlanmıştır. Salgının öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri bir nebze azaltabilmek, onların normalleşme ve sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve öğrencilerin eğitimlerini dolaylı da olsa desteklemek için bu proje hayata geçirilmiştir. Sanal ortamda Türkçe olarak gerçekleştirilen “Öğrenciler Türkiye’yi Tanıtıyor” seminerleri ile İngilizce olarak yürütülen “Öğrencilerin Sesinden; Türkiye-Japonya Tanıtımı – Voices of Students; Introduction of Turkey and Japan” seminerleri 5 Mayıs 2020 tarihinden bu yana devam etmektedir. Bir akran eğitimi olarak da değerlendirebileceğimiz bu seminerler, veli ve öğretmenlerce ifade edildiği üzere öğrencilerin olumlu yönde gelişimine de katkı sağlamaktır.

“Öğrenciler Türkiye’yi Tanıtıyor” seminerlerinin 28 Mayıs 2020 tarihindeki ilk oturumunda Kütahya-Gediz ve Simav’dan 10 öğrenci başarılı bir şekilde Kütahya ve çevre illeri tanıtarak, güzel Yurdumuz, TÜRKİYE’mizin on ilini bizlere gezdirdi.

  • Kütahya (Hacer Karabacak)
  • Afyonkarahisar (Dilay Eslem Keskin)
  • Balıkesir (Ahmet Alper Sofuoğlu)
  • Bilecik (Utkan Demirli)
  • Bursa (Çağlar Sapmaz)
  • Denizli (Kübra Ertem)
  • Eskişehir (Zeynep Sancar)
  • İzmir (Halil Erdoğan)
  • Manisa (Ayşe Sıla Soysal)
  • Uşak (Sude Bilgin)

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın ve JICA Türkiye Ofisi Başkan Başyardımcısı Hideaki Matsuoka’ya seminerdeki konuşmaları için çok teşekkür ederiz.

(*) TJV ve JICA, MEB ve AFAD ile iş birliğinde 2016 yılından bu yana “Afet Eğitimi Davet Programı”nı yürütmekte olup, bugüne kadar 12 ilden (Çankırı-Van, Düzce-Erzincan, Afyonkarahisar-Bingöl, Balıkesir-Elazığ, Muş-Kütahya, Tekirdağ-Tokat) toplam 143 ortaokul öğrencisi ile 27 öğretmen, “Gönül Bağları-Dostluk Köprüsü; Eğlenerek Afet Eğitimi” adı verilen bu afet eğitimi programlarına katılmıştır.

Seminer Videosu (özet) için tıklayın

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

İlgili Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

E-Bülten üyeliğine kayıt olun,
Etkinliklerden haberdar olun.

Ad:
Soyad:
E-posta:
 

Son Eklenenler